Glascursus

de pracht van smeltend glas

De spannende uitdaging om het glas naar je hand te zetten en je eigen creativiteit vorm te geven in prachtige kleuren.

Aankomst, na een hartelijk welkom neemt ieder rustig de tijd om zich te installeren in haar/zijn kamer. Bij het vallen van de avond een uitgebreide maaltijd met alles erop en eraan. Alle gelegenheid om elkaar in een gezellige sfeer te ontmoeten.

Na het ontbijt is iedereen maandagochtend om 9 uur in het atelier en met een koffie/thee/fris en iets lekkers kies je je werkplek. Een korte inleiding van Anjo, demonstratie van de eerste opdracht en even later zie je geconcentreerde mensen achter de branders zitten.

Al snel worden de eerste resultaten trots aan elkaar getoond. Stap voor stap raak je vertrouwd met de basis van het smelten van glas. Daarna komen nieuwe technieken aan de orde met heldere uitleg en voorbeelden waarmee je verder kunt.

maken van een “stringer”

De ervaring heeft geleerd dat het heel prettig en effectief is om in een aaneengesloten periode samen aan het werk te zijn. We starten ’s ochtends om 9 uur en werken tot rond 13.00 uur. Daarna hebben we even de tijd nodig om alle werkstukken uit het koelgranulaat te halen en schoon te maken. Daarna een lekkere uitgebreide maaltijd met drankjes. Rest van de dag alle tijd aan jezelf.

Data 2024

Aankomst zaterdag 2 maart – vertrek zaterdag 9 maart

Zeven overnachtingen, ontbijt, uitgebreid diner met drankjes, gebruik van zwembad en alle materialen die je tijdens de glas cursus gebruikt, een 1 of meer persoonskamer met eigen badkamer.

Voor meer informatie:

Anjo Brohm 0031 6 47660051 info@anjobrohm.eu